Maria UUTUUS! Loppuunmyyty!

• Satoisin monitahoinen ohralajike
• Jyväkoko huomattavan suuri 48 g
• Korkea hehtolitrapaino ja hyvä lajitteluaste

Lajikekuvaus ja vertailutaulukko

Paino 600 kg

351,00  / pakkaus
585,00  /tn + alv

Maria – satoisin monitahoinen

Sato, korsi ja kasvuaika

Maria on virallisten kokeiden satoisin markkinoilla oleva monitahoinen ohra. Aukustin ollessa mittarina Marian sadon suhdeluku on 117. Esimerkiksi samaa kasvuaikaluokkaa edustavan Kaarlen suhdeluku on 106. Marian kasvuaika on 90,8 päivää. Marian korsi on keskimittainen ja korrenlujuus on kohtalaisen hyvällä tasolla lakoprosentin ollessa hiukan alle 10 %. Marian korsi on selvästi lujempi verrattuna suosittuun Toriaan, jonka Maria Peltosiemenen valikoimassa korvaa.

Sadon laatu

Marian jyväkoko on monitahoiseksi ohraksi huomattavan suuri, 48 g. Se yltää jyväkoollaan useiden kaksitahoisten ohrien tasolle. Myös Marian hehtolitrapaino on korkea. Lajitteluaste on monitahoisten parhaimmistoa yltäen lähelle 90 prosenttia.

Taudinkestävyys

Marian kestävyys ohran tärkeintä kasvitautia eli verkkolaikkua vastaan on selvästi keskimääräistä parempi. Rengaslaikkua sekä tyvi-ja lehtilaikkua Marialla on esiintynyt virallisissa lajikekokeissa keskimääräisesti, härmää minimaalisesti. Kokonaisuutena Marian taudinkestävyys on erittäin hyvä.

Viljelysuositus

Marian satotaso on monitahoisten ohrien kärkeä kaikilla maalajeilla. Maria sietää melko hyvin myös lievää maan happamuutta ja se sopii hyvin lähes koko monitahoisen ohran viljelyalueelle. Kasvuaika rajoittaa Marian viljelyä lähinnä IV-vyöhykkeellä.

Käyttötarkoitus

Maria soveltuu rehu- ja tärkkelysohran tuotantoon.

Lisätiedot

Paino 600 kg

Tilaa tästä

351,00  / pakkaus
585,00  /tn + alv